OVO MOŽE SAMO ON

Đoković je nevjerovatan: Nakon ponoći digao uzbunu u timu, Ivanišević u tri ujutro rješavao problem

Imaju momka za statistiku s kojim sam razgovarao jučer, u tri sata ujutro dobio je poruku od Gorana: "Želimo sve reprize riterna", rekao je Keš

Đoković i Ivanišević: Nema opuštanja. AP

E. Ć.

12.7.2023

Novak Đoković jučer je pobijedio Andreja Rubljova (Rublev) sa 3:1 i plasirao se u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Janika Sinera (Jannik Sinner). Srbijanski as je meč sa Rubljovom prethodno izborio izbacivši Huberta Hurkača (Hurkacz).

Zanimljivo, duel Đokovića i Hurkača bio je prekinut zbog policijskog sata. Đoković je vodio sa 2:0 u setovima, a meč je nastavljen sutradan. Sada se pojavila zanimljiva informacija da je Đoković podigao uzbunu u svom timu, zbog čega je Goran Ivanišević poslije ponoći imao pune ruke posla.

Đoković nije bio zadovoljan što nije uspijevao ugroziti Hurkača na njegovom servisu. Poljski teniser je imao čak 33 asa protiv Đokovića koji je nakon meča rekao kako se ne sjeća kada je bio tako nemoćan na nečiji servis.

Novak je tako nakon ponoći alarmirao svoj tim i tražio da se analizira servis protivnika.

Pet Keš (Path Cash), osvajač Vimbldona iz 1987., ispričao je za BBC, da je Ivanišević u jedan sat poslije ponoći noću tražio video materijal iz prva dva seta.

- Imaju momka za statistiku s kojim sam razgovarao jučer, u tri sata ujutru dobio je poruku od Gorana u kojoj je rekao: "Želimo sve reprize riterna jer nije dobro riternirao protiv Hurkača, dajte nam sve riterne i greške. Mislim da smo nešto pokupili, možete li mi ih poslati?" Tri sata ujutru, ionako se završilo kasno - rekao je Keš za BBC.

Inače, Đoković je u lovu na osmu titulu Vimbldona čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom (Roger). U slučaju trijumfa u Londonu podebljao bi svoj rekord po broju osvojenih Gren slemova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.