LEGENDARNI TENISER

Mekinroa oduševilo finale Sinsinatija, pa se prisjetio Đokovićeve zabrane: "Čitava stvar je bila luda"

Gledati najboljeg svih vremena protiv mlade superzvijezde je nevjerovatno, naveo je čuveni Mekinro

Mekinro: Biranim riječima o Đokoviću. Twitter

E. Ć.

23.8.2023

Novak Đoković je u spektakularnom okršaju pobijedio Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz) u finalu mastersa u Sinsinatiju (3:2) odigranom u nedjelju.

Bila je to fantastična borba dva sjajna tenisera, a na kraju je slavio Đoković poslije skoro četiri sata igre. Legendarni teniser Džon Mekinro (John McEnroe) je rekao da bi volio vidjeti novi revanš dvojice rivala.

- I pored toga što bi u Americi voljeli da vide nekog Amerikanca kako dobro gura, svi su govorili "oh, željeli bi da vidimo Alkaraza kako igra protivnik Novaka", jer njemu to prošle godine nije bilo omogućeno.

Sinsinati je bio prvi turnir u Americi koji je odigrao u ove dvije godine. Čitava stvar je bila luda, ali je sjajna priča - rekao je Mekinro.

Mekinro je imao samo riječi hvale za Đokovića.

- Gledati najboljeg svih vremena protiv mlade superzvijezde je nevjerovatno. Volio bih ponovo da vidim taj susret. Posljednjih nekoliko mečeva je bilo veoma neizvjesno i svi do jednog su bili nevjerovatni. Nadajmo se da će ovo trajati - istakao je Mekinro.

Proslavljeni teniser je siguran da je Alkaraz budućnost i sadašnjost tenisa.

- Ono što je Alkaraz uradio je prosto za nevjericu. Došao je do tog momenta da se o njemu priča na isti način kao o Novaku ili Rafaelu Nadalu.

Najbolji igrač u tim godinama kojeg sam gledao. Nevjerovatno je koliko je već sad sjajan. A, sa druge strane, nevjerovatno je koliko je i Novak dobar. Izgledao je sjajno.

Bilo je jako toplo i imao je poteškoća sa vrućinom, ali je nekako pronašao način da to prevaziđe.

Ne mogu da verujem da je još uvijek tako dobar u svojim godinama, kako izgleda, a izgleda kao da bi mogao još tri-četiri godine da bude na ovom nivou - poručio je Mekinro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.