ATP FINALE U TORINU

Teniski triler trajao tri sata: Đoković srušio borbenog Runea

Sjajan meč dvojice od najboljih tenisera svijeta na početku turnira

Đoković: Uspješan početak turnira. AP

N. H.

13.11.2023

Srbijanski teniser Novak Đoković slavio je u prvom susretu Crvene grupe na ATP Finalu Toura koji se igra u Torinu. Đoković je u prvom meču na turniru bio bolji od Holgera Runea rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (4), (1) 6:7, 6:3.

Sjajan meč su pružila dva tenisera, baš kakav i zaslužuje ovakav turnir, ali se na kraju Đoković radovao pobjedi. 

Ipak, interesantno je da je u prva dva seta Rune prvi pravio brejk. U petom gemu prvog seta oduzeo je servis Danac srbijanskom teniseru, ali je Đoković to uzvratio u narednom.

Prvi set je otišao u taj-brejk, a tamo je brzo napravio mini brejk mladi Danac, mada je Đoković nakon toga izgledao mnogo ozbiljnije i osvojio prvi set. 

U drugom setu bila je slična priča - Rune prvi napadne, Đoković uzvrati, ali ovaj put je u taj-brejku mlađi od dva tenisera izgledao ozbiljnije. Rune je osvojio prvih šest poena odlučujućem gemu drugog seta, a do kraja je dopustio samo jedan Đokoviću.

Činilo se da će Đoković lako riješiti treći set u svoju korist i odnijeti pobjedu. Osvojio je prva dva gema, naprivivši brejk, ali kao je to razbudilo Runea opet koji je uzvratio istom mjerom.

U finišu meča koji je trajao više od tri sata mladi Danac je ostao bez snage, a iskusni veteran je iskoristio to i napravio novi brejk, te ogromnu razliku i samim tim došao i do prve pobjede na ovom turniru. 

U ovoj grupi je i Janik Siner (Jannik Sinner) slavio protiv Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.