TENIS

SUDIJA DOVEO DODIGA DO LUDILA "Sram te bilo! Pa šta hoćeš, želiš li da se pose**m na teren!?"

Urnebesne rasprave

Autor:(A. Vr.)

29.4.2016

Ivan Dodig se oprostio od ATP turnira u Münchenu na komičan način. U četvrtfinalu ga je nakon velike borbe sa 6-4, 4-6, 6-3 izbacio Dominic Thiem, no puno više od rezultata pamtit će se Dodigove urnebesne rasprave s glavnim sucem Damiánom Steinerom.

Dijalozi za antologiju odvijali su se početkom trećeg seta, u trenucima kada jeThiem krenuo po prvi break. Kod vodstva 1-0 i 30-30 na Dodigovom servisu, Austrijanac je promašio retern, a nakon toga je pozvao Steinera da provjeri trag drugog servisa. Kako je u međuvremenu prošlo dobrih deset sekundi, Dodig je smatrao da se poen ne može ponavljati. Steiner je, međutim, dosudio da je servis u autu.

- Ne možeš to raditi, ne možeš! Poen je gotov, nije me briga je li bio aut! Poen je moj - počeo je vikati sucu.

Sporni trenutak u kojem je naš tenisač izgubio živce nalazi se na 08.20 u video snimci.

Argentinac nije popustio, a Dodig je pozvao supervizora Gerryja Armstronga. To mu nije pomoglo, Thiem je osvojio gem i poveo 2-0.

Tek nakon toga kreće spektakl. Nakon što je zaradio opomenu, iznervirani Dodig je uzvratio sucu: „Sram te bilo“. Protestno je sjeo na klupu i zatražio pauzu za WC, iako se trebao odigrati još jedan gem. Steiner ga, naravno, nije pustio.

- Želiš li da se poser.. ovdje? - pitao je Dodig.

- Ne želim da se poser.. ovdje, ali moramo nastaviti s igrom. Možeš ići prije nego ćeš servirati - odgovorio je sudija.

Steiner nije imao izbora nego da opet pozove Armstronga: „Gerry, on želi na WC, a mora se igrati još jedan gem.“ Supervizor se vratio, shvatio da više nema smisla raspravljati s Dodigom i izmislio vanrednu pauzu za WC („Emergency toilet break“), što u ATP-jevim pravilima ne postoji.

Nakon što je obavio hitan posao, Dodig je izgubio još jedan gem, ali poslije promjene strana vratio break. Izjednačio je na 3-3, no Thiem je tada opet podigao svoju igru, oduzeo mu servis i odjurio u polufinale.

Međugorcu je četvrtfinale u Münchenu bio prvi na ATP razini nakon točno godinu dana, a sjećat će ga se sigurno do kraja života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.