TENIS

Čilić uz Federera i Nadala igra za Evropu na Laver Cupu

Fena

9.8.2017

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić pridružio se Rogeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Dominicu Thiemu u ekipe Evrope koja će se od 22. do 24. rseptembra suprotstaviti ekipi "Svijeta" na inauguralnom izdanju Laver Cupa, koje će biti održano u O2 Areni u Pragu, stoji u priopćenju za medije vodstva ovog novostvorenog natjecanja.

Evropsku reprezentaciju će voditi legendarni Šveđanin Bjorn Borg, dok su za ekipu "Svijeta" pod vodstvom Johna McEnroea nastup zasada potvrdili Kanađanin Miloš Raonić te trojica Amerikanaca John Isner, Jack Sock i Sam Querrey. S obzirom na povrede koje su iz konkurencije za evropsku ekipu izbacile Novaka Đokovića i Stana Wawrinku, Marin Čilić je bio logičan izbor kao šesti teniser na pojedinačnoj ATP ljestvici i ovogodišnji finalist Wimbledona. 
Biti dijelom prvog izdanja Laver Cupa je doista uzbudljivo i nešto čemu se veselim. Velika mi je čast što mogu predstavljati Evropu - izjavio je najbolji hrvatski teniser kojeg je povreda stopala spriječila u pokušaju da se bolje suprotstavi legendarnom Švicarcu Rogeru Federeru u ovogodišnjem wimbledonskom finalu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.