TENIS

Federer: Ne znam mogu li opet do broja jedan

B92

28.7.2018

Rodžer Federer (Roger), drugi teniser svijeta, pohvalio je svog kolegu Rafaela Nadala, ali i pričao o potencijalnom povratku na poziciju broj jedan na svijetu.


Federer je u intervjuu za "Blick" pričao o osvajanju dvije "Laureus" nagrade ove godine, Nadalu, ali i važnosti prvog mjesta ATP rang liste.

Nadal je na Vimbldonu došao dosta daleko, čak do polufinala, ali ga je tu sačekao ponovo spremni Novak Đoković i, poslije više od pet sati igre i u dva različita dana, poslao kući.

- Nadal je mnogo više nego samo kralj šljake, zbog svoje popularnosti i svojih obožavatelja. Ljudi sada znaju da on igra agresivnije i ofanzivnije, tako da je bolji na bržim terenima - rekao je Federer.

Što se tiče pozicije broj jedan, Federer ju je imao ove godine, ali i ispustio, pa je sada Rafael Nadal ponovo zvanično najbolji teniser planete.

- To je veliki izazov. Uvijek postoji dodatni pritisak kada je Broj 1 u pitanju. Čim ta pozocija bude otvorena, svi o njoj i pričaju. Nisam siguran mogu li opet doći do nje, posebno ove godine - jasan je Federer.

Federer, koji je odigrao nevjerovatnu 2017. godinu, dobio je šesto Laureus priznanje, čime je samo pojačao svoj "rekord" kada je u pitanju ovaj izbor.

- To je bila ogromna čast, ali najbolja stvar u tim događajima je što mogu javno da se zahvalim ljudima koji mi sve vrijeme pomažu. Također mogu promovirati naš sport, ali i da razgovaram sa drugim zvijezdama kao što je Jusein Bolt - dodao je Rodžer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.