TENIS

Novo polufinale u Los Kabosu: Dobra uvertira za Toronto

Džumhur: Na američkom kontinentu u usponu forme

Avaz Sport

5.8.2018

Nastup na turniru u meksičkom Los Kabosu Damir Džumhur završio je u polufinalu, gdje je poražen od Argentinca Huana Martina del Potra (Juan, 6:3, 7:6).

Naš najbolji teniser, poslije uzastopnih poraza u Umagu i Hamburgu, odigrao je odličan turnir, na kojem je zabilježio trijumfe nad Italijanom Tomasom Fabijanom (Thomas Fabbiano) i Amerikancem Majklom Mohom (Michael Mmoh) te zaradio 36.400 dolara.

Veliki otpor

- Zadovoljan sam nastupom u Los Kabosu, jer sam ponovio rezultat iz prošle sezone na ovom turniru i odbranio osvojene bodove - rekao je Džumhur.

I protiv Del Potra je Džumhur odigrao pristojan meč iako je pobjedu odnio sjajni Argentinac.

Del Potro je trenutno četvrti igrač svijeta, a pobijedivši Džumhura, izjednačio se na prvom mjestu sa svjetskim brojem jedan Rafaelom Nadalom prema broju pobjeda u ovoj sezoni - 35.

- Džumhur se borio, pružio mi je veliki otpor. Odigrali smo dobar meč, posebno u drugom setu, u kojem sam napravio nekoliko grešaka, ali sam pametnom igrom u taj-brejku došao do pobjede - rekao je 29-godišnji Del Potro.

Ovaj uspješan nastup Džumhuru će biti dobra uvertira za masters u Torontu.

Težak meč

U prvom kolu imat će vrlo težak zadatak, jer će mu protivnik biti grčki igrač Stefanos Cicipas (Tsitsipas).

Grk u narednu sedmicu ulazi s rankingom karijere, na 27. mjestu je na ATP listi zahvaljujući izvanrednom nastupu na turniru u Vašingtonu.

Uživao u kupanju s kolegama

Nije Džumhur u Meksiku samo igrao tenis, iskoristio je boravak u ovom turističkom mjestu da upozna čari Pacifika.

Tako je na zvaničnoj stranici turnira objavljen video na kojem naš teniser s kolegama Tomasom Fabijanom (Thomas Fabbiano) i Miguelom Rejes-Varelom (Reyes-Varela) uživa u moru, vesla, pliva i roni na prelijepoj plaži Los Kabosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.