TALENTI

Ena Baltić trenira u Đokovićevom centru

Baltić je u oktobru osvojila U-16 Masters u Doboju

Ena sa srbijanskim igračem Filipom Krajinovićem

E. M.

11.12.2018

Perspektivna teniserka iz Tuzle Ena Baltić (15), članica tuzlanske Slobode, odavno je skrenula pažnju na sebe. Odličnim igrama i kvalitetnim rezultatima trasira svoj teniski put.

Kalendarska godina, koja se bliži kraju, bila je itekako uspješna za Enu. Baltić je u oktobru osvojila U-16 Masters u Doboju. Stalni je član državne selekcije i boravila je na dva evropska prvenstva, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, koja su održana u Moskvi (Rusija) i Klužu (Rumunija).

Ena već neko vrijeme vikendom odlazi u Beograd i marljivo trenira u centru Novaka Đokovića, prvog igrača svijeta.

Njen tamošnji trener Slobodan Poznan ima samo riječi hvale za mladu Tuzlanku.

Posebno ističe činjenicu da igra lijevom rukom. Nedavno je Ena potpisala ugovor o saradnji s prestižnom francuskom kompanijom “Babolat”, koja našu igračicu opskrbljuje opremom.

- Nije mi teško da vikendom odlazim u Beograd i usavršavam tenisku igru. Zna ponekad biti naporno, ali volim tenis i uživam u njemu. Uvjeti u teniskom centru Novaka Đokovića su fenomenalni, tako da mi ništa ne nedostaje.

Upoznala sam mnogo novih kolega, tako da samo imam riječi hvale - izjavila je mlada igračica čiju karijeru pomno prate roditelji Edin i Sonja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.