TENIS

Damir Džumhur: Šta želim u karijeri? Igrati do 35. i biti konstantan

Pripreme za novu sezonu počinju već 28. novembra i kaže da jedva čeka

Džumhur: Očekuje puno bolju sezonu. Arhiv

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

14.11.2019

Damir Džumhur završio je, kako kaže, najgoru sezonu u karijeri poslije koje valjda ne može biti lošiji. Najbolji bh. teniser branio je mnogo bodova iz sezone ranije, ali ono što mu je bio kamen spoticanja jesu mnogobrojne povrede. 

- Na kraju mogu reći da je ipak sezona dobro završila, sigurno najgora u mojoj karijeri. Dobrim igrama u finišu uspio sam ostati među sto najboljih igrača svijeta, Australian open je bio u igri... – kazao je Džumhur sumirajući sezonu.

Pripreme za novu sezonu počinju već 28. novembra i kaže da jedva čeka.

- U posljednje vrijeme i s novim trenerom dosta sam radio na sebi i jedva čekam da nova sezona počne. Servis mi je sve bolji, to je jedna od stvari zbog koje nisam imao laganih poena. Uzeo sam trenera u pola sezone i nije bilo vremena da nešto eksperimentiramo, ali ipak mislim da sam napredovao i da će se to u narednoj sezoni pokazati – kazao je Džumhur.

Bh. teniser, posebno dobar, nije lako biti, pa se osvrnuo i na negativne komentare kada god lošije odigra.

- Svi mi u životu imamo periode kada nas ne ide. Ja se nadam da ću u sljedećoj sezoni dati što manje povoda za negativne naslove i komentare. A što se tiče dugoročnog cilja, želim biti konstantan i trajati što duže. Želio bih igrati tenis do 35. godine najmanje – riječi su Džumhura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.