MELBURN

Novak Đoković napravio veliki preokret: Osmo finale i osmi trijumf na Australian openu

Protiv Tima pobijedio sa 3:2

Đoković: Nova titula. AFP

Piše: N. D. / Avaz.ba

2.2.2020

Osmi put u karijeri Novak Đoković je slavio na Australian openu. U veoma zanimljivom meču, punom preokreta, savladao je Dominika Tima (Domic Tiem) sa 3:2 u setovima. 

Iako nasuprot njega ovog puta nije bilo vječitih rivala Rodžera Federera (Roger) ili Rafaela Nadala, ispostavilo se da je Tim itekako dostojan protivnik. Meč je trajao nešto više od četiri sata.

Đoković je u meč ušao osvajanjem prvog seta nakon 53 minute igre. Bilo je 6:4. Međutim, Tim od tog trenutka preuzima momentum, a kao da je Đokoviću zadrhtala ruka. 

Već na početku trećeg seta gubi servis, a na kraju je bilo 6:2 za Nijemca i prednost od 2:1.

Tim: Dostojan protivnik. AFP

Đoković se požalio i da ima problema s povredom, ali je, kao mnogo puta do sada, pokazao da ima nevjerovatnu moć gotovo izgubljene stvari okrenuti u svoju korist.

Četvrti set je dobio sa 6:3, a stigao je već do ranog brejka u petom setu i prednost zadržao do kraja. U petom setu bilo je 6:4, za konačnih 3:2 za Đokovića, koji je u svom osmom finalu o Melburnu stigao do osme titule.

Đoković će se ovom pobjedom vratiti na prvo mjesto ATP liste, sada ima ukupno 17 gren slem titula, dok je pehar pobjednika na ATP turu podigao ukupno 78 puta.


Đoković se vraća na prvu poziciju. AFP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.