NEPOTREBAN RIZIK

Raonić odbio Đokovića, a sada ga i kritikuje

Kanađanin je ljut

Avaz.ba
29.06.2020 09:22

Raonić odbio Noleta

Foto: ILUSTRACIJA

Kanadski teniser crnogorskih korijena Miloš Raonić (29) kritikovao je Novaka i Srđana Đokovića zbog organizacije Adria Toura za koji je i on dobio poziv da nastupi, ali je na kraju odlučio da neće putovati u Evropu.

- Nisam nikad igrao pred većinom svojih rođaka u Crnoj Gori. Nikad nisam igrao pred svojom bakom, tetama, ujacima te sam razmišljao da dođem. Međutim, ako će se igrati US Open, nisam se mogao zamisliti da putujem u Evropu pa nazad. Osjećao sam da je to nepotreban rizik. Mislio sam da na prva dva turnira neće biti gledatelja i da će tek kada na raspored dođe turnir u Crnoj Gori postojati šansa da će oni biti na tribinama. Ne bih se osjećao ugodno, posebno s obzirom na to kako su se odvijali promotivni događaji uoči samih mečeva. Znam da je Novak bio protiv ideje o US Openu, odnosno da je govorio da se ne može održati pod određenim uvjetima. Poslije svega što se dogodilo, njegovo mišljenje više nema toliko težine. Međutim, za druge stvari mislim da je vodio igrače dobro, ali ako gledamo sad na ovu situaciju, trebat će mu vremena da vrati povjerenje-  rekao je Raonić.

Kanađanin je ljut i zbog toga što je Novakov otac Srđan kritikovao Grigora Dimitrova i rekao da je bugarski teniser naštetio Srbiji, Hrvatskoj i porodici Đoković.

- Potpuno nekorektni komentari. Bilo je drugih stvari koje su mogle dovesti do toga. Možda Đokovićev odlazak na košarkašku utakmicu s Jokićem koji je poslije bio pozitivan? Puno je sad špekulacija i bolje bi bilo da svi razmislimo o tome kako možemo vratiti teniske turnire umjesto ovakvih priča-  dodao je Raonić

Đokovićev turnir u Zadru otkazan je kada je bugraski teniser Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivn na kornavirus, a trenutno 30. teniser na ATP listi istakao je da će Đokoviću sada trebati vremena da povrati poverenje zbog svega.

Tagovi

Novak ATP Teniser

Komentari

NA VRH