TENIS

Federer o budućnosti: I dalje postoje stvari koje želim uraditi

Želim biti spreman u decembru i januaru

Federer: Još postoji strast. Arhiv

Avaz Sport

23.7.2020

Ako ikome u svijetu muškog tenisa idu u prilog višemjesečni prekid i prilično neizvjestan nastavak aktuelne sezone onda je to Rodžer Federer (Roger), jer je i prije toga imao zdravstvenih problema, pa mu neigranje turnira ne krnji bodovni saldo i ne spušta ga sa četvrtog mjesta ATP liste. Iako uskoro puni 39 godina, Švicarac kaže da još namjerava igrati.

– Radim na svojoj rehabilitaciji i cilj mi je da budem 100 posto spreman u decembru ili januaru, kako bih mogao da se takmičim cijele 2021. godine – kaže legendarni Švajcarac, očigledno odlučan da za još najmanje 12 mjeseci odloži odlazak u penziju.

Osvajač rekordnih 20 grend slem titula tvrdi da mu nije bitno kada, protiv koga i gdje će odigrati posljednji meč, iako sve teže osvaja jake turnire i već neko vrijeme egzistira u sjenci dva vječita rivala – Novaka Đokovića i  Rafaela Nadala. 

– I dalje postoje stvari koje želim uraditi. Ove godine ću imati 39, naredne 40. Suludo mi je kada pomislim da putujem po Turu više od 23 godine. Sve se desilo veoma brzo. Uživao sam i sada mi djeluje da su juniorski turniri bili prije pet godina, a u stvari su bili pre 25. Sretan sam što i dalje gajim strast prema tenisu i igranju – objašnjava Federer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.