ATP SEZONA

Jeziv ugovor: Teniserima se nudi da potpišu da organizatori nisu krivi u slučaju smrti igrača

Pandemija naravno udara ritam i određuje pravila

Avaz Sport
10.08.2020 18:28

Federer: Oporavlja se od povrede

Foto: Arhiv

Kako se približava početak ATP sezone, planiran za kraj ovog mjeseca u Njujorku, tako je znakova pitanja na putu restarta sve više. Veliki broj najvećih zvijezda, prije svih Rodžer Federer (Roger) i Rafael Nadal su rekli da ih neće biti ni na Sinsinati mastersu niti na US openu. Istina, Švicarac se oporavlja od povrede, ali je pitanje da li bi se uopće našao na dva, uz Vimbldon njegova omiljena turnira pošto su uslovi igranja i asketski i nesigurni. 

Pandemija naravno udara ritam i određuje pravila, koja prosto tjeraju one najbolje i najplašljivije da odustaju, a uskoro bi na tom spisku po svemu sudeći moglo da se nađe još mnogo njih. Pa čak i Novak Đoković pošto i dalje razmišlja. Naime, pri samom pogledu na ugovor koji je pred teniserima, jasno je da stvar nije nimalo bezazlena.

Svi učesnici i članovi ekipa obavezuju se da zauvijek neće prijaviti USTA, grad Njujork, ATP, WTA..., kao ni bilo kog zaposlenog u ovom projektu za svaku učinjenu štetu ili radnju koja uzrokuje gubitak, bolest i povredu bilo koje vrste, uključujući smrt učesnika ili onih kloji se nađu u kontaktu sa igračem, stoji u sada već zloglasnom dokumentu. 

Početak Sinsinasti mastersa zakazan je za 22., a US opena za 31. avgust.

Komentari

NA VRH