LONDON

Danas počinje Završni masters: Tim i Cicipas prvi na terenu

Novak Đoković smješten je u grupu Tokio i može se reći da je imao povoljniji žrijeb od velikog rivala Rafaela Nadala

Cicipas: U grupi sa Nadalom. Arhiva

G. Š.

15.11.2020

Prestižni turnir koji okuplja najbolju osmoricu tenisera iz tekuće sezone počinje danas počinje u Londonu i održat će se jubilarni 50. put. Srbijanski as i svjetski broj jedan Novak Đoković smješten je u grupu Tokio i može se reći da je imao povoljniji žrijeb od velikog rivala Rafaela Nadala koji je smješten u grupu sa braniocem titule Cicipasom, kao i igračem koji je osvojio najviše titula u tekućoj sezoni - Rubljov. Đoković će u Londonu napasti šesti pehar namijenjen pobjedniku Završnog mastersa sezone.

Rekord po broju osvojenih Završnih mastersa drži Rodžer Federer koji ih ima šest, a jedan manje je u vlasništvu Novaka. 


Rafa je u London stigao spreman i pokušat će da učini ono što mu do sada nikako nije polazilo za rukom - da podigne pehar namijenjen pobjedniku Završnog mastersa.


Jubilarno 50. izdanje otvorit će prošlogodišnji finalisti (15 sati). Dominik Tim i Stefanos Cicipas sastajali su se sedam puta na turu, Austrijanac vodi 4-3 u međusobnim okršajima, ali je Grk izašao kao pobjednik iz posljednjeg dvoboja. Cicipas je nadigravši Tima u tri seta u O2 areni minule godine slavio na Završnom mastersu, koji mu je ujedno najveći trofej u karijeri. Ni Tim, ni Cicipas nisu došli potpuno spremni u London.

Drugi meč dana u večernjem terminu rezervisan je za okršaj Rafaela Nadala i Andreja Rubljova (21 sat). Drugi i osmi reket svijeta u određenoj mjeri nepoznanica su jedan drugome pošto su snage odmjeravali samo jedanput. I to prije tri godine na US Openu kada je Španac počistio Rusa - 6:1, 6:2, 6:2, podsjeća Mozzart. 


Ponedjeljak

15.05 sati: Đoković - Švarcman

21.05 sati: Medvedev - Zverev 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.