TENIS

Pomjera se Australian Open

Turnir će najvjerojatnije početi sedmicu ili dvije poslije predviđenog termina

Igračima će biti dopušteno trenirati izvan njihovih hotelskih soba. AGENCIJE

A. V.

2.12.2020

Sve je izglednije da će prvi teniski Grend slem turnir u novoj sezoni, Australian Open u Melburnu, biti održan od 8. do 21. februara 2020., a igračima će biti dopušteno trenirati izvan njihovih hotelskih soba, objavili su u srijedu australski mediji.

Zasada još uvijek nema službene potvrde promjene termina prema kojem bi se Australian Open trebao održati od 18. do 31 januara 2020, prenosi Hina.

Australska savezna država Viktorija je već mjesec dana bez ijednog slučaja zaraze novim koronavirusom i državni službenici su u pregovorima s predstavnicima Australskog teniskog saveza potvrdili da će svi igrači morati proći proces izolacije prije nastupa na Australian Openu te da će turnir najvjerojatnije početi sedmicu ili dvije poslije predviđenog termina.

Prema navodima u australskim medijima izvršni direktor Australskog teniskog saveza Krejg Tili (Craig Tiley) je u poruci poslanoj igračima e-poštom potvrdio da su predstavnici vlasti u Viktoriji dopustili treniranje tokom dvosedmičnog procesa izolacije.

- Trebalo je malo duže, ali odlična je vijest da je izgledno kako ćemo moći održati Australian Open od 8. februara. Igrači će od 15. januara morati biti u dvosedmičnoj izolaciji, ali se vlada Viktorije složila da su za one koji sudjeluju na Australian Openu potreban poseban status, jer se moraju moći pripremati za Grend slem turnir - citiran je Tili u medijskim izvješćima.

- Uvjeti izolacije će biti vrlo strogi, ali nakon toga će igrači moći odsjesti gdje god budu željeli, ići gdje god požele, igrati na pripremnim turnirima te onda sudjelovati na Australian Openu i to pred značajnim brojem gledatelja u sjajnoj atmosferi, po prvi put nakon mnogo mjeseci - poručio je Krejg Tili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.