TENIS

Ivanišević: Novak želi stići Rafu i Rodžera

Oduševljen partijom srbijanskog tenisera u finalu Australian Opena

Ivanišević: Sve ključne tačke je ostvario. AGENCIJE

A. Vatreš

21.2.2021

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević bio je oduševljen partijom srbijanskog tenisera u finalu Australian Opena.

Đoković je s 3:0 (7:5, 6:2, 6:2) u setovima lakše od očekivanog savladao Rusa Danila Medvedeva, a Ivanišević je govorio čime ga je najbolji teniser svijeta impresionirao.

- Svime! Najviše time što je ostao miran, baš onako kako smo pričali prije meča. Sve ključne tačke je ostvario. Ako pogledate kako je Danil igrao u prethodnih 20 mečeva, to je zaista impresivno. Igrao je bolje vjerovatno od svih igrača ovdje. A Novak je ostao agresivan i bio nevjerovatan. Moglo je da se vidi da je Medvedev praktično izgubio poslije brejka u drugom setu. Negdje drugo je otišao - izjavio je Ivanišević.

- Novaku je ova pobjeda bila jako potrebna – neko odozgo sve vidi i zna koliko se nepošteno mnogi odnose prema Novaku. Nije lako ovo kroz šta Novak prolazi u prethodnoj godini – US Open, finale RG u kojem nije bio dobar, pa 42 dana karantina ovdje. On je opet pokušao da pomogne igračima. I svi ga napadaju, izgleda da nemaju koga da napadaju, pa idu na Novaka. Pa onda ova povreda na AO niotkuda. Nevjerovatno. Čak su mu i povredu dovodili u pitanje… Ključni meč je bio onaj sa Raonićem i potom sa Zverevom, tu je uspio da se vrati. Neki ljudi mogu da podnesu manje, a neki više bola - rekao je trener Novaka Đokovića.

- Moje mišljenje je da je Novak morao da osvoji titulu jer se on trudi da ima najviše GS trofeja u istoriji. Rafa će sigurno osvojiti još jedan ili dva Rolan Garosa, što znači da će Novak morati da koristi svoje prilike. Novak je favorit na Vimbldonu i US Openu. Nije lako nositi se sa razočarenjima, pogotovo poslije onoga što se dogodilo u Njujorku - izjavio je osvajač Vimbldona iz 2001. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.