MONTE KARLO

Rubljov poslije skoro tri sata borbe izbacio Bautistu Aguta

Plasirao se u četvrtfinale

Rubljov: Pobjeda u tri seta. AFP

Piše: A. Vatreš

15.4.2021

Ruski teniser Andrej Rubljov (8.) izborio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, nakon što je teškom mukom poslije skoro tri sata igre savladao Španca Roberta Bautistu Aguta (11.).

Prvi set riješen je u taj brejku, a dobio ga je Rubljov sa 7:6 (7:2). Set je bio izuzetno turbulentan. Rubljov je izgubio servis već u drugom gemu, ali se u nastavku vratio i s dva vezana brejka došao u situaciju da servira za set.

Ipak, Bautista Agut kod rezultata 6:5 vraća brejk i odvodi meč u taj brejk, gdje je Rubljov s tri mini brejka došao do vodstva.

Vrlo slična situacija i u drugom setu. Bautista Agut je odmah oduzeo Rubljovu servis, a to isto uradio i u petom gemu, te poveo s 1:4.

Vratio je Rus dva brejka i uspio poravnati rezultat, ali i izgubiti još jedan gem na svoj servis, pa je Bautista Agut uzeo set s 5:7 i poravnao rezultat.

Odlučujući treći set krenuo je brejkom Rubljova u drugom gemu. Bautista Agut mu je uzvratio u petom, ali već u sljedećem gemu Rubljov je ponovo napravio brejk i do kraja uspio očuvati vodstvo, te slaviti s 6:3.

Rubljova u četvrtfinalu očekuje duel s trećim na svijetu Rafaelom Nadalom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.