ATP

Đoković stigao do 951. pobjede u karijeri, pa otkrio najidealnije uslove za igru

Prvi teniser svijeta

Đoković: Sada juri Nadala. ARHIV

E. Ćosić

26.5.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trijumfom nad Matsom Moraingom ostvario je 951. pobjedu u karijeri, izjednačivši tako rekord legendarnog argentinskog tenisera Giljerma Viljasa (Guillermo Vilas) koji je u karijeri osvojio 62 titule i bio drugi reket svijeta.

- Nisam to znao, iskreno. Ponosan sam i sretan što čujem tako nešto. Još jedan historijski podatak, drago mi je da sam u uspio da ponovim uspjeh kao Viljas. To me ispunjava radošću. Inspiriše me da nastavim u istom stilu. Nije mi trenutno prioritet, ali je svakako posljedica kvalitetnog rada i rezultata. Pokušaću da se popnem još na toj listi narednih godina - rekao je Đoković, a potom otkrio svoje idealne uslove za igru: Australijan open, Rod Lejver arena, sedam sati navečer! Naidealnije! - ispalio je kao iz topa prvi reket svijeta.

Među šest igrača sa najviše pobjeda u historiji tenisa su naravno i Rodžer Federer (Roger) i Rafael Nadal, a upravo je Španac prvi iznad Đokovića. Nadal je trenutno na skoru od 1022 pobjede u karijeri, dok je Švicarac sa 1243 pobjede iza Džimija Konorsa (Jimmy Connors).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.