TENISKI TURNIR NA OI

Đoković je danas izgubio još jedno polufinale u Tokiju

U paru sa Ninom Stojanović poražen od Karatseva i Vesnine

Đoković i Stojanović: Borit će se za bronzu. TWITTER

E. Ćosić

30.7.2021

Ovo nije dan najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. Nakon što je iznenađujuće ispustio prednost i izgubio u polufinalnom meču u singlu, sada je zabilježio poraz i u miks-dublu sa Ninom Stojanović. Srbijanski par poražen je od ruskog koji čine Aslan Karatsev i Elena Vesnina sa 2:0 u setovima (7:6 i 7:5).

Đoković i Stojanović su izgubili drugi gem prvog seta, ali su odmah uzvratili brejkom. Imali su i jednu set loptu na servisu protivnika, međutim nisu je iskoristili, da bi na kraju izgubili prvu dionicu nakon taj-brejka sa 7:4.

Srbijanski predstavnici su odlično otvorili drugi set pošto su na samom startu stigli do brejka. Kod rezultata 4:3 ispustili su brejk, a onda je na tandem iz Srbije utjecala nervoza. Ruski par je lagano uzeo dva servis gema, a onda im sa nulom uzeo brejk.

Karatsev i Vesnina će u finalu igrati protiv sunarodnika Alekseja Rubljeva (Aleksey Rublev) i Anastazije Pavličenkove (Pavlyuchenkova). Srbijanski par će se boriti za bronzu protiv predstavnika Australije Džona Pirsa (John Peers) i Ešli Barti (Ashleigh Barty).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.