VELIKI RIVALI

Đoković čestitao rođendan Federeru i poručio mu: Sport te treba

Prvi reket svijeta uputio čestitku rivalu i rekao mu da se nada da će još igrati

Đoković čestitao rivalu. AVAZ

E. Ćosić

8.8.2021

Prvi teniser svijeta Novak Đoković uputio je rođendansku čestitku Švicarcu Rodžeru Federeru (Roger) koji je danas napunio 40 godina. Pred Đokovića čestitku je uputio i Kej Nišikori (Kei Nishikori), a video je objavljen na zvaničnom Twitter nalogu ATP-tura.

- Ćao Rodžere, sretan ti 40. rođendan! Vauuu, kakvo postignuće. I dalje inspirišeš sve nas, i na terenu i van njega. Velika je čast što sam dijelio teniski teren s tobom posljednjih 15 godina - rekao je Đoković te nastavio:

- Nadam se da ćeš nastaviti i dalje da igraš. Sport te treba, naravno, i hvala ti na svemu šta si uradio. I hvala ti što si nam pokazao da i u tim godimama može da se igra na visokom nivou. Želim ti sve najbolje, želim ti dobro zdravlje, ljubav i sreću sa svojim najbližima.

Podsjećamo, Federer je propustio Olimpijske igre, a nedavno je odustao od Mastersa u Torontu i Sinsinatiju zbog povrede. Švicarac namjerava nastupiti na US openu, ukoliko se oporavi. Inače, US open će biti prva prilika da Đoković prestigne Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Gren slemova. Trenutno ih sva trojica imaju po 20 osvojenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.