TENIS

Nadal na štakama nakon tretmana na stopalu

Oporavlja se od povrede

Nadal: Objavio fotografiju. INSTAGRAM

A. V.

11.9.2021

Dok se Novak Đoković bori za 21. grend slem trofej u karijeri, njegov veliki rival Rafael Nadal se bori s povredom stopala.

Trenutno peti teniser na svijetu, ali i vlasnik dvadeset grend slem titula u karijeri, obznanio je ove subote kako je imao ljekarski tretman na lijevom stopalu.

- Bio sam u Barceloni sa svojim timom i ljekarskom ekipom te sam dobio tretman zbog kojeg ću morati mirovati nekoliko dana i koji će me od teniskih terena odvojiti na određeno vrijeme - poručio je 35-godišnji Nadal.

Objavio je Nadal i fotografije nakon tretmana koje, pak, pokazuju da se španski teniser u ovom trenutku mora pomagati sa štakama kako bi hodao.

Nadal, kao ni španski mediji, nisu tačno naveli o kakvom se tretmanu radilo i koliko će dugo morati biti odvojen od tenisa, a podsjetimo kako su problemi sa stopalom bili razlog što je Nadal propustio kompletnu sezonu od Rolan Garosa pa nadalje. Na grend slem turniru u Parizu, kojeg je osvojio rekordnih trinaest puta, izgubio je ove godine u polufinalu od Đokovića.

Kasnije je redom propuštao Vimbldon, Olimpijske igre pa tako i aktuelni US Open.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.