THE AGE

Đoković izgubio meč na političke poene

U politici, baš kao i u tenisu, svi broje poene, a Novak Đoković je upravo izgubio meč zbog političkih poena

Novak Đoković. Agencije

G. Š. / The Age

14.1.2022

Odluka Ministra za imigracije u Vladi Australije Aleksa Hoka (Alex Hawke), koji je ukinuo vizu Novaku Đokoviću uprkos sudskoj odluci, apsolutno je politička, piše melburnski „The Age“.


Politički poeni

- U politici, baš kao i u tenisu, svi broje poene, a Novak Đoković je upravo izgubio meč zbog političkih poena. Premijer Australije Skot Morison donio je racionalnu odluku da pošalje imućnu tenisku zvijezdu kući pošto je proračunao ogromnu političku cijenu koju bi imao da mu je odobrio poseban politički tretman, piše pomenuti medij.

U slučaju Đokovićevog ostanka u Australiji, kako piše "The Age", to bi bio „šlag na tortu“ sastavljenu od brojnih slojeva političkih neuspjeha Morisonove vlade posljednjih sedmica.

- Politički razlozi su bili ključni da Aleks Hok, jedan od najbližih Morisonovih saradnika, donese odluku prema kojem se ukida viza Đokoviću. Australska javnost nije raspoložena da pusti Đokovića da se takmiči, pošto je veliki broj ljudi živio pod strogim pravilima toliko dugo – granica je bila zatvorena čak i za građane Australije. Pritisak javnosti je bio ogroman i odluka je bila ispravna i logična, piše „The Age“.


Turnir počinje 17. januara

Prvi grend slem sezone, na kojem je Đoković trebalo da se bori za rekordnu desetu titulu, počinje 17. januara. Prvi Novakov protivnik koji je određen žrijebom je njegov sunarodnik Miomir Kecmanović...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.