DOK TENISER ČEKA ODLUKU

Australski ekspert za imigracije: Hok je protiv Đokovića pokazao kakvu moć ima u rukama

Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu, kaže Abdul Rizvi

Rizvi je i ranije bio na strani prvog reketa svijeta. Avaz

M. K.

14.1.2022

Srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću odlukom ministra Aleksa Hoka (Alex Hawke) po drugi put jutros rano je oduzeta viza za boravak u Australiji, te se cijeli slučaj ponovo vratio na sud, a konačan rezultat cijele sage trebao bi biti završen u noći sa subote na nedjelju.

Iznenađen potezom

Dok se čeka konačni epilog cijelog slučaja, ponovo se oglasio Abdul Rizvi, stručnjak za imigraciju u Australiji, rekavši da je Hok iskoristio ekstremnu moć, prenose srbijanski mediji.

Rizvi je ranije izjavio kako s Đoković ima pravo žaliti uprkos oduzimanju vize, a sad kaže kako je iznenađen potezom Hoka.

- Dakle, ono što je ministar Hok uradio je pozivanje na Zakon o migraciji. Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu. Hokovo pravo je da to učini bez da nosiocu vize pruži nikakvu prirodnu pravdu. To je on i uradio, to je veoma ekstremna moć, rekao je Rizvi.

Na strani Novaka

Rizvi je već nekoliko puta tokom analize "slučaja Đoković" stajao na strani prvog reketa svijeta.

- Mislili smo da će se koristiti samo u najneobičnijim i rijetkim okolnostima, gdje je neko predstavljao veoma ozbiljan rizik za australsko stanovništvo. Nikad nisam očekivao da će se koristiti u ovim okolnostima, rekao je Rizvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.