DOK TENISER ČEKA ODLUKU

Australski ekspert za imigracije: Hok je protiv Đokovića pokazao kakvu moć ima u rukama

Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu, kaže Abdul Rizvi

M. K.

Rizvi je i ranije bio na strani prvog reketa svijeta

Foto: Avaz


Srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću odlukom ministra Aleksa Hoka (Alex Hawke) po drugi put jutros rano je oduzeta viza za boravak u Australiji, te se cijeli slučaj ponovo vratio na sud, a konačan rezultat cijele sage trebao bi biti završen u noći sa subote na nedjelju.

Iznenađen potezom

Dok se čeka konačni epilog cijelog slučaja, ponovo se oglasio Abdul Rizvi, stručnjak za imigraciju u Australiji, rekavši da je Hok iskoristio ekstremnu moć, prenose srbijanski mediji.

Rizvi je ranije izjavio kako s Đoković ima pravo žaliti uprkos oduzimanju vize, a sad kaže kako je iznenađen potezom Hoka.

- Dakle, ono što je ministar Hok uradio je pozivanje na Zakon o migraciji. Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu. Hokovo pravo je da to učini bez da nosiocu vize pruži nikakvu prirodnu pravdu. To je on i uradio, to je veoma ekstremna moć, rekao je Rizvi.

Na strani Novaka

Rizvi je već nekoliko puta tokom analize "slučaja Đoković" stajao na strani prvog reketa svijeta.

- Mislili smo da će se koristiti samo u najneobičnijim i rijetkim okolnostima, gdje je neko predstavljao veoma ozbiljan rizik za australsko stanovništvo. Nikad nisam očekivao da će se koristiti u ovim okolnostima, rekao je Rizvi.

NA VRH

Podijeli članak na