NEĆE IGRATI NA AO

Đoković namjerava tužiti Australiju, potraživat će veliki novac

Srbijanski teniser bi, kako se navodi, zatražio 4.3 miliona australijskih dolara zbog lošeg tretmana tokom njegovog posljednjeg boravka u Melburnu

Đoković: Nezadovoljan tretmanom u Australiji. Twitter

I. Ć.

20.1.2022

Novak Đoković pregovara s advokatima o eventualnoj tužbi protiv australske vlade, prenose tamošnji mediji. 

Srbijanski teniser bi, kako se navodi, zatražio 4.3 miliona australijskih dolara zbog lošeg tretmana tokom njegovog posljednjeg boravka u Melburnu. 

Đokoviću je poslije 11 dana provedenih u Australiji nakon dva sudska procesa poništena viza i potom je deportovan iz te zemlje. 

Mediji prenose da brojka o odšteti uključuje i 3.1 miliona dolara koliko iznosi novčana nagrada za osvajača Australian Opena. Đoković je u Melburnu imao šansu da dođe do rekordne 21. Gren slem titule, odnosno desete u Australiji. 

- Đoković i njegova porodica osjećaju da je bio loše tretiran u karantinskom hotelu u Melburnu i da su ga tamo držali kao virtualnog zatvorenika - prenosi izvor blizak Novakovom agentu.

Advokatska kancelarija sa sjedištem u Londonu koja zastupa Đokovića je za portal news.com.au naglasila da u ovom trenutku neće komentarisati navedene trvdnje.

Deportacijom i ukidanjem vize, Đokoviću je automatski zabranjen ulaz u Australiju na tri godine nakon te odluke, ali može mu biti dopušten povratak ako vlada smatra da postoje izuzetne okolnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.