AUSTRALIAN OPEN

Marijan Vajda o "slučaju Đoković": Dugo nisam vidio takvu prevaru, bio je to politički proces

Slovak već dugi niz godina sarađuje s najboljim teniserom svijeta, ali ovog puta po dogovoru nije s njim putovao u Australiju

Novak Đoković. Arhiva

G. Š.

21.1.2022

Nakon deportacije Novaka Đokovića iz Australije oglasio se i jedan od ključnih ljudi u njegovom stručnom stabu, trofejni teniski trener Marijan Vajda (Marian). Slovak već dugi niz godina sarađuje s najboljim teniserom svijeta, ali ovog puta po dogovoru nije s njim putovao u Australiju. Vajda je planiran za Roland Garos i US Open, a Goran Ivanišević za Australian Open i Vimbldon.


Manipulacija informacijama

- Ne mogu razumjeti zašto su mu to napravili, dugo nisam vidio takvu prevaru,  rekao je Vajda i dodao: 

- Za manipulaciju informacijama uvelike su krivi mediji, posebno australski koji su stalno pisali protiv Đokovića. Kada sam čuo što se događa ostao sam u šoku. Ne znam kako bih se psihički snašao da sam tamo. Bilo mi je teško i kod kuće u Bratislavi, nisam vjerovao da se tako nešto može dogoditi. Svi su znali da je tamo otputovao samo s jednim ciljem, a to je odbraniti trofej.

Otkrio je da je za vrijeme čitave drame bio u kontaktu s Đokovićem.

- Dopisivali smo se, ali nismo razgovarali telefonom. Slao sam mu ohrabrujuće poruke, ali sigurno je jako patio. Ponizno je sve podnosio, ali ono što su mu učinili sigurno je ostavilo traga. Bio je to politički proces. To će sigurno imati značajne posljedice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu obitelj.

To je bolesno, pogrešno

Na pitanje zašto se toliko boje Novaka u Australiji, Vajda je odgovorio:

- To je bolesno, pogrešno, samo dokaz duge izolacije. Australija forsira politiku zatvaranja, a to je sada posljedica striktne provedbe cijepljenja. To je posljedica postavljenih pravila, a u stvaranju i kvarenju javnog mnijenja i odnosa s Novakom posebno su pomogli mediji.

Vajda je govori i o Novakovom sljedećem koraku.

- Nisam se čuo s njim otkako je stigao u Beograd. Niko ne zna njegov idući korak. Jasno je da ga je to psihički utjecalo, dugo će ga boljeti, teško će mu biti to izbaciti iz glave. Ali, Novak je snažan i još nije rekao posljednju riječ u tenisu, zaključio je Đokovićev trener, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.