LEGENDA TENISA

Džon Mekinro: Mnogi sad Đokovića vide kao Dart Vejdera dok u isto vrijeme obožavaju Federera

Tenisu su potrebni teniseri koji imaju svoju ličnost. Potrebno je da imaš interesovanje za nekoga, smatra Mekinro

Legenda tenisa govorila o Novaku. Zimbio

M. K.

27.1.2022

Legenda tenisa i višestruki Gren slem prvak, Džon Mekinro (John McEnroe), govorio je o teniserima odnosno njihovim ličnostima koje su vrlo bitne kako bi igrač postao drag određenom dijelu publike.

Posebno se dohvatio tu Novaka Đokovića, nakon svega što mu se izdešavalo u Australiji gdje mu nije izdata viza.

- Tenisu su potrebni teniseri koji imaju svoju ličnost. Potrebno je da imaš interesovanje za nekoga, nezavisno od toga da li ga smatraš lošim. Evo, neki Đokovića posmatraju kao Dart Vejdera (Darth Vader) ili obožavaju Rodžera Federera (Roger). To nisu timski sportovi, pa da navijate za tim iz svog grada ili države, ovdje je potrebna ličnost pojedinca kako bi se ljudi zainteresovali, naglasio je Mekinro.

Kaže kako se teško ne fokusirati na tri igrača koji su obilježili ovu eru. 

- Ono što su oni učinili je izvan pameti, kao da su sa druge planet, smatra Mekinro koji je također smatrao da je njegovih sedam Grend slem titula nekada izgledalo nedostižno.

- Gledamo u ove tri legende koje rade nevjerovatne stvari, a igraju u istoj eri. Ipak, smatram da je potrebno osvrnuti se okolo i ukazati pažnju ostalim momcima jer je budućnost stigla i velika trojka neće biti tu vječno. Saglasan sam sa Nikom Kirjos (Nick Kirgios) i nadam se da će on biti jedan od tih koji će se fokusirati i učiniti šta je potrebno da osvoji neki veliki turnir,  izjavio je Mekinro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.