ZANIMLJIVO MIŠLJENJE

Italijanski teniser: Đokoviću ključa u venama zbog Nadala, ne bih zbog njih kupio kartu

Španski teniser je stigao do rekordne 21. titule na najvećim turnirima, čime se usamio na čelu vječne liste ispred Đokovića i Rodžera Federera

Novak Đoković i Fabio Fonjini. Twitter

I. Ć. / Sportklub.rs

4.2.2022

Fabio Fonjini (Fognini), italijanski teniser, dijeli mišljenje da je Novak Đoković dodatno motivsan nakon što je Rafael Nadal osvojio Australian Open i stekao prednost po broju Gren slem titula. 

Motivacija za Đokovića

Španski teniser je stigao do rekordne 21. titule na najvećim turnirima, čime se usamio na čelu vječne liste ispred Đokovića i Rodžera Federera (Roger).

- Koliko poznajem Novaka, njemu sada ključa u venama. S jedne strane, bit će i zadovoljan, jer su ovo stvari koje ga motivišu. Mora da je pomislio, “super, pobijedio si, vidimo se u Parizu”.

Novak je veoma takmičarski nastrojen, pokazao je to proteklih godina. Ipak, Rafa ako želi može u Parizu da osvoji i 22. Oni su neponovljiv fenomen u historiji tenisa - ističe Fonjini u razgovoru za "Gazzetta dello Sport".

Sjajan nastup Nadala uprkos povredama

- On je neviđen borac. Teško je naći riječi da se opiše to što je uradio, to su stvari koje samo najveći šampioni mogu da ostvare.

Sjećam se kako sam 2015. poslije pobjede nad Nadalom na US Openu pričao sa Hozeom Perlasom, koji je tada bio sa mnom.

Dobra vremena… Rafa nikad ne odustaje, nije dovoljno samo da ga pobijediš. On te tako troši na terenu, fizički i mentalno. Ponosan sam što sam ga dobio i u Monte Karlu. Samo Đoković i Federer su u stanju da zaustave tu takmičarsku vatru - rekao je Fonjini

"Velika trojka"

Kad je riječ o "velikoj trojci", Fabio nema dilemu čiju stranu drži.

- Ne bih da uvredim Rafu ili Novaka, ali ja sam rođen i ostat ću kao “Federijano”. Ako bih morao da kupim kartu i biram koga ću gledati, onda bih je kupio zbog Rodžera - priznaje Fonjini.

Italijanski teniser se trenutno nalazi na 32. poziciji, a najbolji plasman u karijeri imao je 2019. kada je bio pozicioniran na 9. mjestu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.