PARIZ

Namješteni mečevi na Rolan Garosu: Sumnjive uplate iz Ukrajine

Francuski list "L'Equipe" objavio je da je policija u četvrtak obaviještena da je meč između iskusnog Sele i Miraljesa namješten

Turnir u Parizu u centru skandala. AGENCIJE

M. K.

20.5.2022

Jedan od najvećih turnira na svetu Rolan Garos počinje sljedeće nedjelje, ali je čini se sada turnir u drugom planu jer je već u kvalifikacijama došlo do velikog skandala.

Naime, francuski list "L'Equipe" objavio je da je policija u četvrtak obaviještena da je meč između iskusnog Sele i Miraljesa (Miralles) namješten. Na to upućuje veliki broj uplata na kladionicama, kao i snimci koji pokazuju da se Sela uopšte nije trudio.

To se posebno odnosi na drugi set u kome je Španac slavio 6:0, a Sela je promašivao zicere i skraćivao poene koji su po pravilu pripadali njegovom kolegi.

Miraljes je ubjedljivo slavio 6:3, 6:0, a navodno je tokom meča abnormalan broj uplata "u lajvu". Zanimljivo, na ovaj meč su se kladili ljudi iz Ukranije, Armenije i s Kipra.

Za sada nema zvanične potvrde da je istraga pokrenuta, ali ovo bi mogao da bude jedan od većih skandala u tenisu u posljednjih nekoliko godina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.