TENIS

Navijačica koja je izbačena sa finala Vimbldona tužila Kirjosa

Tokom finala Nik Kirjos je iznio smiješne i potpuno neosnovane tvrdnje o meni i mom ponašanju, navela je Ana Palus

Nik Kirjos. Arhiva

G. Š.

24.8.2022

Navijačica Ana Palus (Anna) koja je udaljena sa Centralnog terena tokom finala ovogodišnjeg Vimbldona nakon žalbe Nika Kirjosa (Nick Kyrgios) podnijela je tužbu protiv australijskog tenisera zbog "smiješne i potpuno neosnovane pritužbe".


Neosnovane tvrdnje

Tokom jedne od promjena strana, podsjetimo, u kojem je igrao protiv Novaka Đokovića, Kirjos se požalio glavnom sudiji da ga žena ometa tokom servisa. Također, rekao je i da je pristrasna, te da bi trebala biti udaljena sa tribina...

U izjavi koju je objavio advokat Ane Palus navedeno je da je pokrenula postupak protiv Kirjosa kako bi „oprala svoje ime“.


Želi oprati svoje ime

- Tokom finala Nik Kirjos je iznio smiješne i potpuno neosnovane tvrdnje o meni i mom ponašanju. Ne samo da mi je upropastio cijeli dan, što je dovelo do toga da sam izbačena sa tribina, već je gospodin Kirjos iznio lažne opružbe o meni, a to su pročitali i čuli milioni ljudi širom svijeta što je mojoj porodici i meni naškodilo i donijelo nam veliki stres, navela je Palus i dodala da se na ovaj potez odlučila kako se nešto slično ne bi ponovilo nekome drugom, te da će sav eventualni novac dobijen tužbom biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.