LONDON

Đoković: Mogu se samo nadati da ću igrati u Australiji

Takva odluka nije u mojim rukama, poručio srbijanski teniser

Đoković i Borg. AGENCIJE

A. V.

22.9.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković izjavio je da nastup na Australijan Openu početkom iduće godine nije u njegovim rukama.

- Ne mogu vam puno toga reći o nastupu na Australijan Openu iduće godine. Takva odluka nije u mojim rukama. Mogu se samo nadati da ću biti na terenima u Melburnu - rekao je Đoković novinarima u Londonu gdje se nalazi na Lejver kupu koji će se održati od 23. do 25. septembra.

Ove godine Đokoviću je zbog odbijanja da se vakciniše protiv koronavirusa zabranjen nastup na Australijan Openu i US Openu. Osvojio je Vimbldon, a inače je rekorder po broju naslova na Australijan Openu gdje je kroz karijeru pobjeđivao čak devet puta (2008., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016., 2019., 2020. i 2021. godine).

Upitan je bio Đoković i za svog rivala na terenu, Rodžera Federera (Rogera), koji je prije nekoliko dana službeno objavio odlazak u tenisku mirovinu.

- Uvijek će se raspravljati o tome ko je najbolji svih vremena, ali to ostavljam drugima kao temu. No, utjecaj Federera na tenis je bio ogroman. On nije samo jedan od najvećih tenisera svih vremena, već jedan od najvećih sportista svih vremena. Njegova popularnost na terenu i izvan njega je golema i govori sama za sebe. Stil njegovog tenisa bio je savršen - istakao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.