LEJVER KUP

Đoković poražen od Ože-Alijasima

Tim svijeta sada vodi protiv Ekipe Evrope sa 10-8, pred posljednja dva meča koja vrijede tri boda, kao i svi nedjeljni

Novak Đoković. Agencije

Er. B.

25.9.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković izgubio je od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima (Felix Auger-Aliassimesa) 6:3, 7:6 (7-3) u meču Lejver kupa. Tim svijeta sada vodi protiv Ekipe Evrope sa 10-8, pred posljednja dva meča koja vrijede tri boda, kao i svi nedjeljni.

Đoković je odlično počeo meč i poveo sa 2:0, ali je uz dvije Novakove duple, Feliks uzvratio. Kanađanin je potom preuzeo kontrolu nad mečom, bio je briljantan na riternu, dok je Đoković „tresao“ ručni zglob desne ruke – nadajmo se da nije u pitanju ništa ozbiljno.

Nije imao rješenja sa osnovne linije, a Ože-Alijasim je u sedmom gemu spasao brejk loptu, da bi potom u osmom napravio brejk i ubrzo poveo u setovima (6:3). Bio je u padu Đoković, Ože-Alijasim vodio je sa 3:1 u drugom setu, a Federer je savetovao Novaka da nekako izbjegne insajd-aut forhend rivala. 

Uz Feliksove greške i dobar ritern, Novak vraća brejk – i to bez izgubljenog poena – a onda i spašava 15-40 u narednom gemu, i prelazi u vodsvo (4:3). Do kraja seta je Feliks nešto više prijetio na servis Đokovića, ali brejk šansi nije bilo.

Taj brejk je počeo tako što je Ože-Alijasim uz pomoć mreže napravio mini brejk, ali je Novak brzo uzvratio. Uz Đokovićevu grešku i sjajni Feliksov insajd aut forhend, došao je Kanađanin do 5-2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.