SPORT

Edemir Džanić, bh. talent u Njemačkoj, čeka novi poziv Intera

Trenutno igra za Ulm

O. BOŠKAILO

30.1.2017

Bosanskohercegovački fudbaler Edemir Džanić, koji je donedavno nastupao za U-19 ekipu Stuttgarta i igrao u Bundesligi, mogao bi ovih dana napraviti veliki transfer.

Ovaj 19-godišnji Bosanac, čiji su se roditelji početkom rata doselili u Njemačku iz Bratunca, boravio je nedavno u kampu slavnog Intera, gdje je ostavio veoma dobar utisak.

- I sam sam bio pomalo iznenađen kada sam dobio poziv od skauta Intera da idem na probne treninge u Milano. Takve prilike teško se odbijaju i objeručke sam prihvatio ponudu. Ostao sam u Italiji nekoliko dana, koji su za mene bili nezaboravni. Nadam da ću to uskoro ponoviti – govori nam Edemir.

dzanic-karacic

Sa selektorom U-19 tima BiH Tonijem Karačićem na kampu u Minhenu 

Ovih dana, mnoge su se stvari promijenile u Džanićevom životu. Iako je imao ugovor sa Stuttgartom, sporazumno ga je raskinuo i prešao u seniorsku ekipu Ulma, kluba koji se trenutno takmiči u regionalnoj ligi s ambicijom da se vrati u najelitnije takmičenje Bundesligu.  Džanić je tu došao, takoreći, uvjetno, jer očekuje signal iz Intera. Njemačku ekipu može napustiti u svakom trenutku.

- Ima tu još nekih opcija s njemačkim klubovima, a očekujem i poziv iz Milana. U Ulm sam prešao, jer mi tu žive roditelji. Za sada mi je ti najbolja opcija - nastavio je Edemir. 

Džanić je u Milanu imao priliku upoznati hrvatske reprezentativce Marcela Brozovića i Ivana Perišića i s njima se družiti na treninzima.

Bio bih presretan da me pozovu...

Džanić je na ljetošnjem kampu, koji je organizirao Nogometni savez BiH u Münchenu, pokazao zavidan potencijal igrajući na pozicijama stopera i lijevog beka.

- Iz Münchena sam ponio dosta lijepih uspomena, upoznao sam mnogo naših igrača koji igraju u evropskim ligama te naše omladinske selektore.  Bio bih presretan kada bih dobio poziv u reprezentaciju – kaže nam mladi nogometaš.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.