SPORT

Kako je Miler upropastio transfer Kutinja?

Avaz.ba

20.9.2017

Velika ljetnja saga završena je nesretnim krajem po Barcelonu. Klub sa "Nou Kampa" je žarko želio u svoje redove da preseli Brazilca Kutinja (Coutinho), kako su imali pregršt novca od prodaje Nejmara (Naymar), bili su uvjereni da će bivši igrač Intera završiti u Kataloniji.

Ipak, nakon tri poslane ponude, ostali su praznih šaka, Liverpul nije htio da popusti. 

Koristila se Barcelona i "prljavim" trikovima, tačnije radio je to Kutinjo, nije ga bilo u timu "Redsa" sve do kraja prijelaznog roka, navodno je imao bolove u leđima.

Stiče se ipak utisak da je to bila samo zvanična priča uprave engleskog kluba, kako bi se zamaskirala prava situacija i održala pozitivna atmosferu u klubu, a mora se priznati da im je na kraju upalilo. 

Reklo bi se da Liveprul ni po koju cijenu nije bio spreman da se odrekne Brazilca, ali to prema pisanju "Sport Bilda" nije baš tako.

Naime, Liverpul je pronašao zamjenu za Kutinja, čekali su njegovo zeleno svjetlo, kako bi prihvatili ponudu Barcelone. 

To se na kraju nije dogodilo, pa upravi kluba sa "Enfilda" nije preostalo ništa drugo nego da zadrži Brazilca.

Oni su naime željeli Tomasa Milera (Thomas Muller) iz minhenskog Bajerna, da su njega doveli, Kutinja bi sada gledali u dresu "Blaugrane", ali je Nijemac glatko odbio svaku mogućnost da se preseli u tim Jirgena Klopa (Jurgen Klopp). 

Tako je propala velika prilika za Barcelonu, koja je ovog ljeta morala da se zadovolji angažovanjem Osmana Dembelea (Ousmane), koji se na kraju i povrijedio, pa će s terena odsustvovati do sljedeće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.