TRANSFERI

Na pomolu najveći transfer svih vremena: Ronaldu ponudili bogatstvo, čeka se konačna odluka

Avaz Sport

30.5.2018

Četiri dana su prošla od zbunjujućih riječi Kristijana (Cristiana) Ronalda koje su stvorile mnoštvo tračeva oko njegovog odlaska.

- Bilo mi je lijepo u Madridu, u sljedećih nekoliko dana otkrit ću sve.

Ta izjava koja sugeriše promjenu Portugalčeva kluba nije prošla nezapaženo ni među čelnicima klubova, pa je tako prva reagirala uprava PSG-a.

Klub želi Ronalda te sanja o fenomenalnom napadačkom trojcu Ronalda, Nejmara i Mbapea, a zvijezdi kraljevskog kluba ponudili bi platu od 45 miliona eura godišnje, čime bi ga izjednačili s Mesijem.

Želja predsjednika pariškog kluba Al Khelaifija nailazi na dva problema. Iako u Madridu slušaju ponude za portugalskog napadača zauzvrat traže šansu za dovođenje Nejmara te smanjenje odštete za Brazilca. Kristijano uz to ima klauzulu s odštetom od milijardu eura, ali PSG ne želi dati iznad 150. Još jedna zapreka je istraga koju provodi UEFA, a razlog su nedozvoljene prevelike financijske injekcije u sponzorskim ugovorima francuskog kluba. Sankcije poput onih koje su klubu date 2014. bi znatno smanjile opcije u prijelaznom roku.

Tri igrača su navodno već na izlaznim vratima kako bi se nabavio novac za Ronalda, a to su Edinson Kavani (Cavani), Anhel di Marija (Angel di Maria) te Gonsalo Guedes, ali za ovakav transfer to vjerovatno neće biti dovoljno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.