TRANSFERI

Ne uspije li Zidan dovesti Pogbu, svim silama bacit će se na Ajaksovu zvijezdu

Svlačionica holnadskog kluba mogla bi biti prilično opustošena

Zidan: Pravi čistku u svlačionici Reala. AFP

Avaz Sport

3.5.2019

Bajkovita priča Ajaksa u ovosezonskom izdanju Lige prvaka malo je koga ostavila ravnodušnim, a to neminovno znači i da su najveći evropski klubovi pripremili teren za ljetne transfere kojima bi svlačionica tog holandskog kluba mogla biti prilično opustošena.

Ekipa koja je stigla na prag finala prestižnog takmičenja nakon što je eliminirala Real Madrid i Juventus sigurno napušta Frenki De Jong (Frenkie), čije je usluge osigurala Barcelona. I Matijs de Ligt (Matthijs) meta je španskih prvaka, ali i mnogih drugih elitnih klubova, kao što su to i Dušan Tadić i Hakim Zijeh (Ziyech), navodi "Marca", te se okreće 22-godišnjem Doni Van de Beku (Donny Van de Beek), još jednom igraču koji ne prestaje impresionirati.

Navodeći njegove kvalitete, Realu blizak sportski dnevnik tvrdi da Pol Pogba (Paul) i dalje ostaje najveća želja kluba za osnaživanje veznog reda, ali i da Van de Bek ulazi u tu konkurenciju. Strahuju u Madridu da bi transfer (spominje se 150 miliona eura) i primanja (oko 12 miliona eura po sezoni) 26-godišnjeg francuskog veznjaka mogli poprilično opustošiti klupsku blagajnu, a ne treba zaboraviti da Real nije jedini klub koji bi ga želio i mogao dovesti. 

Van de Bek je tu puno prihvatljivija opcija. Bude li stavljen u izlog, trebao bi koštati oko 60 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.