TRANSFERI

Bajern ove zime dovodi pojačanje vrijedno preko 100 miliona eura

Bavarci pronašli novog Franka Riberija

Niko Kovač i Uli Henes: Žele dovesti pojačanje. Agencije

J. A. / Avaz Sport

29.10.2019

Bajern Minhen je ljetos sve dogovorio s Mančester sitijem i bio na pragu dovođenja 23-godišnjeg Leroja Sanea (Leroy) kojeg su označili kao nasljednika legendarnog Franka Riberija (Franck Ribery). Odšteta je trebala biti 110 miliona eura, a Sane bi zarađivao 18 miliona eura po sezoni.

Ipak, od transfera nije bilo ništa jer se Sane u 13. minuti dvoboja s Liverpulom u engleskom Superkupu teško povrijedio. Popucali su mu ligamenti desnog koljena i morao je sedam mjeseci pauzirati pa se Bajern povukao iz posla. 

Sane se na teren vraća u martu iduće godine, a Bavarci su odlučili ponovno krenuti po njega i dovesti ga na zimskom prijelaznom roku. Stručnjak za transfera njemačkog Sky Sportsa Mark Behrenbek (Marc Behrenbeck) otkriva kako su pregovori opet započeli.

- Sane i dalje želi u Bajern, a Bajern i dalje želi Sanea. To nije upitno. Ostaje samo pitanje kad će se transfer realizirati i kolika će biti odšteta. Mančester siti je spreman prodati svog igrača i zato su opet otvorili pregovore s Bajernom'- rekao je Behrenbek.

Tako bi Sane nakon 134 utakmice za engleski sastav u kojima je postigao 39 golova i upisao 45 asistencija, mogao ponovno zaigrati u svojoj Njemačkoj u kojoj je igrao za Bajer Leverkuzen i Šalke iz kojeg je i stigao na Otok.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.