TRANSFERI

Borusija je dovela Halanda, a sada će mnogo zaraditi prodajom druge zvijezde

Klub iz Dortmunda otvorio vrata prodaje jednog od svojih dragulja

Haland: Potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. AFP

Avaz Sport

30.12.2019

Nakon što je jedan od najboljih mladih nogometaša Norvežanin Erling Haland (Haaland, 19) potpisao za Borusiju iz Dortmunda, njemački velikan spreman je prodati svog ponajboljeg igrača Džejdona Sanča (Jadon Sancho, 19).

Borusija je angažiravši mladog norveškog napadača pokvarila planove engleskim velikanima, ali i otvorila vrata prodaje jednog od svojih dragulja.

Gotovo je nemoguće pronaći klub koji ne bi želio mladog engleskog nogometaša vidjeti u svojim redovima. U utrci za njegove usluge su mančesterski velikani Siti i Junajted zatim Liverpul, Čelsi, te Real Madrid i Barcelona. Spominju se i Juventus, te Bajern. 

Talentirani 19-godišnjak također nema ništa protiv povratka kući, posebno nakon što je koncem novembra kažnjen sa 100.000 eura zbog kašnjenja s reprezentativne pauze.

Borusija je napravila fantastičan posao kada je u avgustu 2017. dovela Sanča iz Mančester sitija za 10 miliona eura. Mladić je odmah priključen prvoj ekipi i ubrzo je postao prava senzacija. U 79 nastupa u dresu Borusije zabio je 26 golova i probio se do engleske reprezentacije. 

Njemački velikan je odličan posao napravio i dovođenjem "norveškog čuda". Iako su Halanda lovili evropski teškaši, 19-godišnji napadač se odlučio za Dortmund.  

Haland je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine za sedam miliona eura po sezoni, a njegov sada već bivši klub RB Salzburg je dobio 20 miliona eura odštete. Haland je u Austriju došao 2018. iz Moldea, a ove sezone je u 22 nastupa zabio 28 golova pri čemu čak osam pogodaka u grupnoj fazi Lige prvaka, prenosi Net.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.