ŠPANIJA

Ništa od Džeke, Atletiko dao ultimatum Barceloni ili će dovesti Kavanija

U Madridu ne želie dugo čekati

Suarez: Ucjena Barcelone. Arhiv

Avaz Sport

22.9.2020

Luis Suarez je imao dogovoren transfer u Juventus ali mu je propao. Jučer je imao dogovoren transfer u Atletiko Madrid ali mu i on propada. Šanse i dalje postoje, ali Atletiko neće čekati duže od dva dana da se Suarez i Barcelona konačno rastanu, prenosi Mozzart.

Atletikov uslov je da ne plaća ni euro obeštećenja za Urugvajca koji je precrtan u Barceloni. Suarezu je jučer obećano da će ga pustiti bez obeštećenja u Madrid ako ne bude tražio cijelu posljednju godinu ugovora vrijednu 15 miliona eura što Barcelonu na bruto nivou košta 24.000.000 eura. 

On je pristao da mu se isplati sedam miliona manje i djelovalo je da je sve završeno, da bi se u Barceloni sinoć predomislili i stavili veto na transfer. Malo je reći da je Suarez bio bijesan kada je shvatio da ga je klub još jednom izigrao i pogazio datu riječ, a nakon novih sastanaka Barcelona traži 10 miliona eura od Atletika.

Suštinski, Barcelona pokušava izvršiti pritisak na Suareza da oprosti sav novac i posljednje godine ugovora i da ga dovede pred svršen čin. 

Atletiko je nakon svega uputio vrlo ozbiljan ultimatum, dovest će Edinsona Kavanija (Cavani) koji čeka kao zapeta puška pošto su mu propali pregovori sa Benfikom i Gremijom. On bi čak igrao i za manje pare od zemljaka i pristao bi na dvogodišnji ugovor vrijedan sedam miliona eura, ali uz opciju za treću godinu koja bi se aktivirala poslije određenog broja utakmica. 

Jasno, jutrošnja vijest o mogućem transferu Džeke u Atletiko, bila je najobičnija špekulacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.