ENGLESKA

Calciomercato: Vest hem kvari posao Milanu

"Čekičari" izborili plasman u Evropsku ligu naredne sezone

Mojes: Vest hem završio sezonu na 6. mjestu. TWITTER

E. Ćosić

3.6.2021

Renomirani italijanski portal "Calciomercato" donosi vijest kako se Vest hem uključio u trku za napadača Čelzija i reprezentativca Francuske Olivijea Žirua (Olivier Giroud).

"Čekičari" su izborili plasman u Evropsku ligu naredne sezone, a Mojes (Moyes) i čelnici kluba žele pojačati ekipu koja će imati takmičenje više za igrati, a namjeravaju i ponovo biti konkurentni u domaćem prvenstvu. Već neko vrijeme se špekulisalo oko Žiruovog dolaska na San Siro u vidu zamjene za Marija Mandžukića, međutim tim iz Londona se sada uključio u borbu za potpis Francuza.

Isti izvor navodi kako je interesovanje za Žirua pokazao i Njujork siti, ali teško je očekivati da će se francuski reprezentativac otisnuti za Ameriku i MLS ligu. Žiru je od ljeta slobodan igrač, a posljednji ugovor u Čelziju mu je donosio 110.000 funti sedmično. 

"Calciomercato" je pisao kako se Žiru već dao u traženje kuće u gradu mode, ali bi interesovanje Vest hema moglo promijeniti situaciju. Žiru je već nastupao za dva londonska kluba i slučaju da potpiše za treći tim u glavnom gradu Engleske ne bi se trebao iznova adaptirati. Prije Čelzija, francuski napadač je nosio dres Arsenala iz kojeg je stigao na Stemford Bridže 2018. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.