U ZADNJI ČAS

Vajnaldum "ispalio" Barcelonu, seli u Grad svjetlosti

Holandski reprezentativac bio na pragu potpisivanja ugovora sa katalonskim gigantom

Vajnaldum: U posljednji čas se odlučio za PSG. TWITTER

E. Ćosić

6.6.2021

Holandski reprezentativac Đinio Vajnaldum (Georginio Wijnaldum) napustio je Liverpul po isteku ugovora. Mjesecima unaprijed se govorilo kako će se vezni fudbaler skrasiti u Barceloni, međutim u igru se uključio superbogati PSG koji je preoteo fudbalera katalonskom gigantu.

Renomirani italijanski novinar Fabricijo Romano (Fabrizio) objavio je informaciju kako je Vajnaldum odlučio potpisati za PSG, nakon što je Barcelona odbila povećati svoju ponudu. Tako je Ronald Kuman (Koeman) ostao bez već dogovorenog transfera svog sunarodnika koji će sa klubom iz Grada svjetlosti potpisati ugovor na tri godine. Navodno mu je PSG uduplao platu u odnosu na Barcelonu.

Vajnaldum je svoju karijeru započeo u Fejnordu iz kojeg je 2011. godine prešao u PSV. Nakon četiri godine u Ajndhovenu preselio se u Englesku gdje je igrao za Njukastl sve do ispadanja 2016. godine. Tada dolazi u Liverpul s kojim je osvojio Ligu prvaka i Premijer ligu. Za reprezentaciju Holandije od svog debija iz 2011. godine odigrao je 74 utakmice i postigao 11 golova.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.