PRIJELAZNI ROK

Arsenal ima novog fudbalera, čeka se i dolazak Brajtonovog defanzivca

"Topnici" potpisali Anderlehtovog veznjaka

E. Ćosić

Lokonga: Transfer bi mogao porasti do 21.5 miliona eura

Foto: ARSENAL


Arsenal se pojačava nakon blamaže u prethodnoj sezoni, u kojoj su "Topnici" zauzeli tek 8. mjesto. Nakon što je u klub stigao Nuno Tavareš (Tavares) iz Benfike, sada je za klub potpisao talentovani 21-godišnji veznjak Anderlehta Albert Sambi Lokonga. 

"Topnici" su za njegove usluge izdvojili 17.5 miliona eura, a belgijski klub bi mogao zaraditi još četiri i pol miliona kroz razne bonuse u predstojećem periodu. On u London stiže nakon 78 odigranih utakmica u Briselu.

- Albert je veoma inteligentan igrač koji je pokazao veliku zrelost. Dobro ga je vodio Vinsent Kompani (Vincent Kompany). Razgovarao sam sa njim i rekao mi je pozitivne stvari. Vjerujemo da je spreman za novi korak u karijeri - rekao je menadžer Arsenala Mikel Areta.

Prema objavi dobro upućenog novinara kada su u pitanju fudbalski transferi, Fabriciju Romanu (Fabrizio) blizu realizacije je i transfer Brajtonovog defanzivca Bena Vajta (White). Njegov dolazak bi trebao biti ozvaničen u narednom periodu nakon što defanzivac odradi ljekarske preglede. Brajton će na ime ovog transfera inkasirati 50.000.000 funti.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na