ODLIČAN POSAO PLAVACA

Sjajan završetak prijelaznog roka za Čelzi: Stiže fudbaler Atletiko Madrida

Saul Nigez stiže na posudbu vrijednu 5.000.000 eura

Saul: Još jedan u nizu fudbalera Atletika koji su se preselili na Stemford Bridž. TWITTER

E. Ćosić

31.8.2021

Aktuelni prvak evrope Čelzi na fantastičan način je odradio ljetni prijelazni rok. Osim što su se londonski "Plavci" riješili nekoliko fudbalera koji nisu imali minutažu, tim Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) pojačala su dva sjajna igrača, prvo Romelu Lukaku, a sada i Saul Nigez (Niguez).

Vijest o postignutom dogovoru Čelzija i Atletiko Madrida prenio je renomirani sportski novinar i jedan od najprovjerenijih ljudi kada su u pitanju transferi igrača, Fabricio Romano (Fabrizio).

On navodi da je riječ o posudbi koja će Čelzija koštati 5.000.000 eura, te da će "Plavci" nakon što ona istekne imati pravo otkupa španskog veznjaka.

Saul je član prvog tima "Jorgandžija" od 2012. godine, ali je jednu sezonu proveo na posudbi u Rajo Valjekanu. Za prvi tim Atletika je odigrao 230 utakmica i postigao je 26 golova. 

Inače, Saul nije prvi fudbaler koji je preselio iz Atletika u Čelzi. Ranije su to radili Diego Kosta (Costa), Filipe Luiz (Luis), te Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji je ruku na srce bio na posudbi u Atletiku iz Čelzija, ali se proslavio kao golman "Jorgandžija" čime je zaslužio šansu na Stemford Bridžu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.