ZVANIČNO

Lajpcig doveo slovenskog vunderkinda kojeg su tražili Junajted i Čelzi

Benjamin Šeško od naredne sezone u Njemačkoj

Šeško: Potpisat će na pet godina. AGENCIJE

A. V.

9.8.2022

Mladi slovenski napadač Benjamin Šeško (19) bit će novi igrač Lajpciga, ali će do ljeta 2023. ostati u austrijskom prvaku Salzburgu u koji je stigao još 2019., objavio je u utorak njemački prvoligaš.

Šeško je za prvu momčad Salzburga prošle sezone postigao 11 pogodaka u 37 nastupa u svim takmičenjima, uključujući i šest utakmica koje je odigrao u Ligi prvaka. Svojim je pogocima i asistencijama pomogao Salzburgu da prošle godine osvoji duplu krunu.

Za slovensku reprezentaciju Šeško je debitirao dan nakon što je proslavio 18. rođendan i do sada je sakupio 13 nastupa u kojima je postigao dva pogotka.

Šeško, kojeg su tražili Mančester junajted i Čelsi, 1. jula 2023. će s Lajpcigom potpisati petogodišnji ugovor.

- Lajpcig je jedan od najboljih njemačkih klubova i jedan od najboljih u Evropi iz godine u godinu. Klupska filozofija vjere u mlade igrače i igranja atraktivnog, napadačkog fudbala je idealna za mene. Usredotočen sam na sljedeću sezonu u Salzburgu, koju želim iskoristiti kako bih se nastavio razvijati i završiti s najvećim mogućim uspjehom - izjavio je 195 cm visoki slovenski napadač u službenom priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.