BIH

Listo najavio povlačenje naredne godine, Kazić pobjedu posvetio supruzi i djetetu koje uskoro treba da dobiju

Piše: M.H.

29.7.2018

Lorens Listo pobjednik je 452. tradicionalnog natjecanja u skokovima sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta.

Listo je danas obranio prošlogodišnju titulu i ovo mu je ukupno 12 trijumf, jedan manje od rekorda legendarnog Emira Balića. Listo je već ranije najavio da će pokušati dostići Balićev rekord, a nakon toga prestati sa takmičarskim dijelom skakanja sa Starog mosta.

- Ja živim za skokove zadnjih 20 godina. Ova mi je pobjeda kao i svaka druga, svaka mi znači puno. I eto, kao što sam najavio, ako pobijedim ove godine iduća bi najvjerovatnije mogla biti oproštajna. Sutra kreću pripreme za iduće skokove - kazao je Listo.

Pobjednik u skokovima na noge Igor Kazić je pobjedu posvetio supruzi i djetetu koje uskoro treba da dobiju. Pozvao je sve mladiće koji žele da nastave ovu prelijepu tradiciju da dođu na Neretvu i okušaju se u skokovima s Starog mosta.

- To je zaista nešto nevjerovatno, ne može se opisati. Ova mi je pobjeda posebno draga jer očekujem prinovu u familiji - istaknuo je Kazić.

Balić i Pašić, živuće legende skokova na noge i glavu, koji su bili dio žirija, zadovoljni su organizacijom, odzivom skakača i atmosferom današnjih skokova. Mostarci, ističu, ne mogu bez skokova isto kao što nisu mogli bez Starog mosta.

Balić inače još uvijek drži rekord od 13 pobjeda u skokovima na glavu i želio bi, kako je kazao, da ga Listo dostigne i prestigne.

- Bolji je od mene, kako da ne. Listo je najkompletniji, najjači, najistreniraniji i najsigurniji skakač ne samo u Mostaru nego u čitavoj BiH - naveo je Balić.

Pašić je naglasio da su skokovi bili uspješni te da su pobjednici zaslužno završili na tronu.

- Skokovi prolaze uspješno ako nema povreda. Bile su dvije lagane ali ništa opasno - dodao je Pašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.