SARAJEVO

Irvinu se ispunili snovi, uživao u vožnji grtalicom

Pričao mi je da je sanjao kako se vozi u grtalici kroz grad, koja je sama vozila i dovezla ga do kuće, kaže Softić, volonterka u projektu "Stariji brat, starija sestra"

Dječak nije krio oduševljenje. Preduzeće „Rad“

A. P.

29.1.2019

Uprava sarajevskog preduzeća „Rad“ ispunila je veliku želju dječaku Irvinu Šehbajraktareviću da se provoza grtalicom, a na molbu Azire Softić, koja je volonterka u projektu "Stariji brat, starija sestra".

Živi s majkom

- Riječ je o dječaku koji živi sam s majkom. Ima deset godina i za njega je ovo bio veliki doživljaj. Prije nego što ćemo realizirati ovu njegovu želju, pričao mi je da je sanjao kako se vozi u grtalici kroz grad, koja je sama vozila i dovezla ga do kuće. Ja sam se poslije toga raspitala i kontaktirala „Rad“ da pokušamo dogovoriti da se Irvinu ispuni ova želja i rado su nam izašli ususret – rekla nam je Softić.

Vozač mu pričao o poslu

Irvin nije krio oduševljenje vožnjom sarajevskim ulicama, a o radu mašine govorio mu je vozač Harun Letić. Dječak se upoznao i s radom ovog preduzeća, a osmijeh s lica nije skidao sve vrijeme.

Mentorski projekt

"Stariji brat, starija sestra" mentorski je projekt koji ima za cilj da spaja volontere i djecu radi razvijanja kvalitetnog odnosa kroz podržavanje pozitivnih aktivnosti koje djeca predlože.


Softić: Kontaktirala preduzeće

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.