DRUŽENJA

Održano takmičenje „Trka u kamenu – Trebinje vertikal 2019.“

U ženskoj konkurenciji prva je bila Miluša Bošković iz Kotora

P.M.

16.3.2019

Učesnici savladali 1.000 metara uspona - Avaz
Učesnici savladali 1.000 metara uspona - Avaz
Učesnici savladali 1.000 metara uspona - Avaz
Učesnici savladali 1.000 metara uspona - Avaz
Učesnici savladali 1.000 metara uspona - Avaz
+6

U organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“ u Trebinju je održana četvrta po redu „Trka u kamenu – Trebinje vertikal 2019“, u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Start trke bio je sa obala Trebišnjice pored Arslanagića mosta, a cilj na vrhu Leotara.

Prvi u muškoj konkurenciji je Dragan Jovanović iz Kotora, drugo mjesto pripalo je Nevenu Cicoviću, dok je treći bio Antonije Kijanović.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Miluša Bošković iz Kotora, drugo mjesto pripalo je Snežani Đurić, dok je treća na cilj stigla Dijana Stanišić.

Jovanović je nakon trke istakao kako je na ovakvim trkama sve teško, ali da se samo treba osjetiti teren.

- Svaki teren je težak na svoj način, ali sve je to sastavni dio ovog sporta - naglasio je Jovanović.

Bošković je navela kako je na trci bilo veoma lijepo, mada naporno.

- Zaista mi je bila čast učestvovati i hvala svima na divnoj organizaciji - istakla je Bošković.

Nagrađei su i najbolji takmičar u kategoriji preko 50 godina, a to su Nenad Milinkovi, koji je prvi stigao do cilja, zatim Radomir Milić kome je pripalo drugo mjesto i Mihailo Toplović koji je bio treći. U konkurenciji žena najbrža u kategoriji preko 50 godina bila je Marina Mugoša, dok je drugo mjesto pripalo Dragici Mitrović, a treća je bila An Lapčević.

Prema riječima Igora Škere, predsjednika Planinarskog društva ”Vučji zub” ove godine za trku se prijavilo najveći broj takmičara preko 200.

- Ovo je jako interesantna trka. Imamo privilegiju da bukvalno iz centra grada krenemo na vrh planine i savladamo 1.000 metara uspona za samo 5,2 kilometra. Trka nije jednostavna, nije je lahko savladati, ali je lijepo iskustvo. Pored snage i izdržljivosti, potrebno je dosta vještine. Nije lahko ni organizirati ovakvu trku, ali je zadovoljstvo - istakao je Škero.

Pobjednicima su pripale i vrijedne nagrade. Za prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji po 200 KM, uz prigodne poklone, za drugo – vikend aranžman, a za treće mjesto također prigodni pokloni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.