PRIJEM

Tim Specijalne olimpijade zahvalan Mirvadu Kuriću

Avaz.ba

8.4.2019

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo uvijek će biti podrška našim sportistima Specijalne olimpijade, rekao je ministar Mirvad Kurić na današnjem prijemu koji je upriličio za sve osvajače medalja i učesnike nedavno održanih Svjetskih igara Specijalne olimpijade, kojem je prisustvovala i izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić.

Predstavnici BiH osvojili su deset medalja, tri zlatne, dvije srebrene, pet bronzanih medalja takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku udalj. Zlatom su se okitili Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i inkluzivna nogometna reprezentacija BiH.

- I ovaj put ste predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate, potvrdili zašto ste naš ponos - poručio je ministar olimpijcima.

Prema riječima Delić, ovo je bilo najuspješnije takmičenje za sportiste s invaliditetom iz BiH.

- Osvojene medalje pokazatelj su velikog rada i zalaganja sportista, trenera i svih drugih uključenih u ovaj projekt - rekla je Delić, ističući da je u proteklih deset godina najveći napredak u regionu ostvarila upravo Specijalna olimpijada u BiH.

U ime cijelog tima Specijalne olimpijade zahvalila je ministru Kuriću na kontinuiranoj podršci Ministarstva “koje je prepoznalo vrijednosti onoga čime se bave i koje im pruža najveću finansijsku podršku“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.