MEMORIJAL

Turnir u znak sjećanja na svirepo ubijene policajce Adisa i Davora: MUP KS okitio se zlatnom medaljom

Drugo mjesto pripalo je pripadnicima MUP-a Republike Srpske, dok se s trećim mjestom morala zadovoljiti ekipa Sindikta Državne agencije za istragu i zaštitu

Pobjednička ekipa MUP-a KS. Avaz

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

28.10.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pobjednik je 1. Memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis i Davor“, koji je održan u znak sjećanja na tragično nastradale policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 


Tim MUP-a RS. Avaz

Drugo mjesto pripalo je pripadnicika MUP-a Republike Srpske, dok se s trećim mjestom morala zadovoljiti ekipa Sindikta Državne agencije za istragu i zaštitu.

Turnir, na kojem je učestvovalo 26 ekipa iz svih policijskih agencija, igrao se proteklog vikenda u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu. Policajci su pokazali zavidno znanje kao hakleri.


Treće mjesto pripalo Sindikatu SIPA-e. Avaz

Najbolji igrač i ujedno strijelac turnira je Admir Musić iz pobjedničke ekipe. Titula najboljeg golmana otišla je u ruke Alena Kreme, također pripadnika MUP-a KS.

Proteklog vikenda u ulici Geteova na Alipašinom Polju, na mjestu stradanja policajaca, otkrivena je i spomen-ploča.

Adis i Davor ubijeni su 26. oktobra prošle godine. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja isti dan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminuo i njegov kolega Davor.

Njihove ubice i nalogodavci nikada nisu pronađeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.