SARAJEVO

Futsaleri u humanoj misiji: Sakupljaju novac za teško bolesnu djevojčicu

Uz futsal, ovaj susret nam je bitan iz drugog razloga

Centar: Nova humana akcija. Arhiv

Piše: Avaz.ba

20.2.2020

Futsal klub Centar i ranije je učestvovao u sličnim akcijama, a ovog puta odlučili su se na još jedan gest vrijedan pažnje. Kako su objavili iz sarajevskog kluba, nakon remija protiv Zrinjskog u Mostaru, u subotu od 20 sati dočekuju Seljak iz Livna.

- Naravno, ko želi doći da nas gleda, doći će i bez pozivnice, ali ovaj susret nam je jako bitan iz drugog razloga. Uz promociju futsala, cilj nam je učestvovati i u humanitarnim akcijama, pa smo ovaj put odlučili pokušati pomoći trogodišnjoj djevojčici Emini Zubetljak, kojoj je hitno potrebna operacija. Mala Emini je dijagnosticiran Arnold Chiari tip i malformacija u centralnom živčanom sistemu, koja pogađa mali mozak i za operaciju u inozemstvu potrebno je sakupiti 26.000 eura. U to ime, na ulazu će biti postavljena kutija u koju ćete moći ubaciti vaš dobrovoljni prilog, a sav prihod će otići na račun Harisa Zubetljaka, oca djevojčice - objavili su iz Centra.

Iz kluba su objavili i račun na koji se može lično uplatiti pomoć: BiH Vakufska banka 160 801 701 006 1246, s naznakom: Za liječenje Emine Zubetljak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.