PLAKETE

Donesena odluka o nagradama i priznanjima Općine Srebrenica

Zasluge za humane postupke

U Srebrenici uručivanje nagrade. Arhiv

Avaz.ba / Fena

28.2.2020

Odbornici Skupštine općine Srebrenica usvojili su Odluku o nagradama i priznanjima Općine Srebrenica u 2019. godini, koje će biti uručene na svečanoj sjednici u povodu Dana općine 11. marta. 

Plaketa sa zlatnim grbom te općine bit će dodijeljena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a Plaketa sa srebrenim grbom dodjeljuje se Vladi Kantona Sarajevo. Također, Plaketa s bronzanim grbom bit će dodijeljena timu Hemijske sekcije SŠC Srebrenica "Parfemdžije". 

Za humani postupak i hrabrost Plaketa općine Srebrenica će biti uručena Mirnesu Hasanoviću, Mladenu Lazareviću i Adisu Krdžiću. Najbolji sportista općine Srebrenica u 2019. godini je Aldin Husejnović. Na sjednici su usvojene i odluke o trošku sredstava od posebnih naknada za šume, za eksploataciju mineralnih sirovina i vodnih naknada za 2020. godinu. 

Najviše rasprave odbornika bilo je u vezi s Informacijom općinske komisije o stanju u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica. Na prijedlog Kluba odbornika SNSD-a ova informacija je vraćena na doradu, a komisiji je naloženo da sačini kompletan izvještaj o svim dešavanjima u školi. 

Posebno su se odbornici osvrnuli na informaciju da djeca srpske nacionalnosti ne idu na nastavu nakon odluke roditelja o bojkotu nastave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.